VIGTIG INFORMATION OM SAMLING & VEDLIGEHOLDELSE AF DIN NYE VELORBIS CYKEL

Hvad bør jeg gøre inden min første tur?

  • Du bør sikre dig, at cyklen er korrekt samlet (Verlobis anbefaler, at du får en professionel cykelmekaniker til at samle cyklen for dig). Hvis du ønsker at foretage samlingen selv, bedes du finde siden her.
  • Kontroller, at styret, hjulene, pedalerne og sadlen er sikre.
  • Hvis du ikke allerede har gjort det, så juster styrets og sadlens højde, så den passer.
  • Kontroller, at du ved, hvordan gearene og bremserne virker.
  • Kontoller, at dine dæk er pumpet korrekt op. Brug en trykmåler til at kontrollere dæktryk (de anbefalede tryk er skrevet på siden af dækkene).

Hvad bør jeg gøre før hver ture? ?

  • Kontroller dæktryk og -tilstand af hoveddel (buler, revner, etc.)
  • Kontroller gearjustering og bremsefunktion.
  • Styresikkerhed – kontroller, at styr-frempindsboltene er stramme ved at holde forhjulet mellem dine fødder og forsøge at dreje styret.
  • Kontroller, at hjulene er sikre, især forhjulet. Løft fordelen af cyklen og slå kvikt toppen af hjulet med hånden for at kontrollere sikkerheden.
  • Problemer, der er opdaget under sikkerhedstjekket eller under kørsel, bør rettes straks. Svigt mht. at gøre dette kan forårsage videre materiel skade og mulig skade på person.

Behøver min Velorbis cykel periodisk pleje & vedligeholdelse?

Mens din Verlorbis Classic cykel er designet til at reducere servicekrav til et minimum, er vedligeholdelse med jævne mellemrum og enkel pleje dog væsentlige for at holde din cykel kørende uden problemer.

Rengøring:

En ren cykel ser ikke bloot smart ud, den er også tilbøjelig til at være mere pålidelig, da mange vedligeholdelsesproblemer er meget lettere at lægge mærke til. Gør din cykel ren, idet du bruger en shampoo til biler (brug ikke opvaksemidler fra hjemmet, da de indeholder salte) og en blød børste eller svamp. Vær omhyggelig med at holde lædersadlen og/eller lædergrebene på styret tørre. Glem ikke at rengøre hjulene og dækkene – du vil ikke blot bemærke alt glas eller grus, der har sat sig i dækket, men skulle der ske en punktering, er det en mindre opgave at reparere et rent hjul end et snavset. Hvis du bor ved kysten eller kører på saltede veje om vinteren, skal du rengøre din cykel ofte for at forhindre korrosion.

Smøring:

Meget få dele på din Velorbis Classic cykel kræver smøring. Hvis din cykel har en udsat kæde, vil en smørende kæde-spray, der anvendes med jævne mellemrum (især efter vådt vejr) fungere godt. Olie er i orden, men vil tiltrække snavs. Hvis kablerne er stive at arbejde med, så smør med WD40 eller lignende. Nav, pedaler og bund og kranklejer er forseglede for altid. Bagnav (3 og 7 hastigheders) vil måske få fordel af smøringserstatning (gå til din lokale cykelværksted) hvert femte til tiende år.

Komponentens levetid:

Der er for mange variabler involveret til, at man nøjagtigt kan forudsige gennemsnitlig levetid for komponenter. Den bedste måde til at forblive sikker på er at vedligeholde din cykel med jævne mellemrum (eller få udført service på den af fagfolk) og at lytte til din cykel, som du kører – enhver knagen eller knirken bør spores så hurtigt som muligt og repareres. Hvis du kører mange kilometer, vil du naturligvis blive mere fortrolig med din cykel og vil blive i stand til at identificere alle usædvanlige lyde, så snart de opstår. Storbrugere vil slide på kæder, eger, lejer, mv. forholdsvis mere end gennemsnittet. Ingen cykelkomponenter holder for evigt – lyt til din cykel og udskift, inden de slides helt. Hvis du er i tvivl, så få en eksperts mening fra en lokal cykelforretning.

Følgeslitage::

Det er vigtigt at holde øje med din cykel og få alle nødvendige reparationer gjort så snart som mulig. Det, der kan starte som en mindre klikkende lyd, kan eventuelt føre til en brækket eger, som så igen kan føre til videre brækkede egre og et kollapset hjul – som muligvis forårsager en ulykke og skade på person. En slidt kæde fører til for tidlig slitage på både eger og kæderinge. Kørsel med dæk med lavt tryk fører til, at siderne på dækkene svigter. En løs krank vil hurtigt beskadige sin tilspidsning og vil skulle udskiftes. Opmærksomhed til tiden vil spare dig vanskeligheder og udgifter, og det holder din cykel i sikker køretilstand.