HANDELSBETINGELSER

Følgende betingelser er gældende for forbrugere. For erhvervskøb se nederst.

Generelle oplysninger

VELORBIS APS
Peter Bangs Vej 59
2000 Frederiksberg
CVR. 39231581
Tel +45 38 11 22 77
info@velorbis.com

Vi bestræber os på at besvare henvendelser indenfor 24 timer og besvarer dog senest indenfor 3 dage.

Betaling

Hos Velorbis kan du benytte følgende betalingsformer:

Visa/Dankort
Mastercard
Bankoverførsel (Ved bankoverførsel er du ikke beskyttet af indsigelsesordningen)
EAN nummer (kontakt kundeservice på info@velorbis.com)

Santander Delbetaling (rente og gebyrfrit ved køb på over 10.000 DKK)

Vi tager ikke kortgebyrer.

Beløbet hæves først på dit kort, når varen afsendes, medmindre der er tale om specialfremstillede cykler. I dette tilfælde vil vi hæve pengene ved bestilling. En specialfremstillet cykel er en cykel med leveringstid  og som vi producerer netop til dig i din(e) specielle farve(r), størrelse samt komponentsammensætning.

Levering

Ikke specialfremstillede cykler: Vores lager af cykler forefindes på fjernlager i Danmark og vi (ud)leverer som udgangspunkt indenfor 1-5 hverdage.

Specialfremstillede cykler: Vi producerer din specialdesignede Velorbis cykel til ordre i Tyskland og som udgangspunkt leverer vi indenfor 12 uger, men i travle perioder og grundet COVID-19, kan leveringstiden være op i mod 14 uger.

Levering af usamlet cykel i kåbe.

Almindelige cykler samt elcykler leveres 98% samlet, pakket ind i en cykelkåbe med målene 182 cm (h) x 120 cm (l) x 26cm (b). Cyklen vejer ca. 25 kg (elcykler +7 kg).  Bestilles frontlad, cykelkurve og frontlad med høj samt lav kasse pakkes/leveres disse en separat boks, da de ikke kan monteres på cyklen ved levering. Cykeltilbehør leveres gratis når de er bestilt sammen med en cykel.

Når du bestiller din nye cykel hos Velorbis og vælger at få den leveret, får du den leveret af et eksternt fragtfirma. Fragtfirmaet er instrueret i at kontakte dig inden levering. Kan cyklen (efter aftale) ikke leveres, tager vi cyklen med tilbage til nærmeste fragtterminal. Herefter kan du enten hente din cykel selv, eller anmode om genlevering. Ved genlevering bedes du ringe og aftale en ny leveringstid. Der tillægges et gebyr på 500,- for genlevering til din adresse. Vi tilbyder gratis levering af cykler i boks i hele Danmark* *Bornholm og ikke brofaste øer: 499 DKK. Vi leverer vores cykler med Danske Fragtmænd og det er desværre ikke muligt at spore cykelforsendelserne.

Levering af cykel – 100% køreklar (KUN SJÆLLAND)

For 900 kr. tilbyder vi levering af klargjort cykel – dvs. samlet, justeret og efterspændt cykel –  til døren – Du får din nye lækre Velorbis klargjort og efterspændt af en cykelsmed. Med i prisen er en gratis efterspændning inden for 4 måneder hos vores egen serviceværksted. Cyklen skal dog indleveres i vores butik på Peter Bangs Vej 59, 2000 Frederiksberg.

Afhentning af samlet cykel hos Velorbis

Ønsker du ikke din cykel leveret hjem til din adresse, kan du naturligvis også hente din cykel hos Velorbis på adresse Peter Bangs Vej 59, 2000 Frederiksberg. Samling og klargøring af din cykel koster 250 kr. og med i prisen er en gratis efterspændning inden for 4 måneder. Cyklen er ved afhentning, 100% samlet, efterspændt og justeret, og hér tilpasser vi sædehøjde samt styret til dig.

Fortrydelsesret

Her skelner vi mellem lagervarer og specialfremstillede varer. For lagervarer gælder følgende: Hos Velorbis forstår vi at du gerne vil se din cykel i levende live og prøve at sidde på den. Derfor har du som forbruger 14 dages fortrydelsesret, når du handler hos os via hjemmesiden.

Fortrydelsesfristen udløber 14 dage efter den dag, du har modtaget din vare. Hvis du har bestilt flere forskellige varer i samme køb, men de leveres enkeltvist, løber fristen fra den dag, hvor du modtager den sidste vare.

Fristen indebærer, at du har 14 dage fra modtagelsen til at give os besked om, at du vil fortryde dit køb. Du kan sende en mail til info@velorbis.com eller benytte standardfortrydelsesformularen , som du finder nederst i handelsbetingelserne. Du kan ikke fortryde købet ved at nægte at modtage varen uden samtidig at give os besked. Hvis du har bestilt en specialfremstillet cykel med leveringstid er det en cykel vi producerer netop til dig i din(e) specielle farve(r), størrelse samt komponentsammensætning. Ved køb af specialfremstillede cykler er der derfor fuld forudbetaling og ingen fortrydelsesret.

Fortrydelse af en del af købet

Hvis du har købt flere varer hos os, har du mulighed for at sende én eller flere varer retur, selvom de er købt i én ordre.

Bemærk, at du ikke får fragtomkostningerne retur, hvis du fortryder en del af dit køb.

Returnering

Når du har givet os besked om, at du vil fortryde dit køb, har du 14 dage til at sende varen tilbage til os. Du skal selv betale for at pakken returneres, og det er dig, der hæfter, hvis der opstår en skade under transporten.

Bemærk: Vores cykler kan ikke returneres med normal post. Udgifterne til returnering af disse varer forventes højst at koste ca. 700 kr. Velorbis kan hjælpe med at arrangere returnering, dog for din regning.

Ingen fortrydelsesret

Disse handler kan ikke fortrydes:

Specialdesignede cykler, som er fremstillet i vores cykelkonfigurator, efter dine specifikationer eller har fået et tydeligt personligt præg

Varens stand, når du sender den retur

Hvis varen har mistet værdi, og det skyldes at du har brugt den på en anden måde, end hvad der var nødvendigt for at fastslå varens art, egenskaber og den måde, den fungerer, kan du kun få en del af købsbeløbet tilbage. Beløbet du kan få tilbage afhænger af varens handelsmæssige værdi, og i visse tilfælde kan det betyde, at du kun kan få fragtomkostningerne tilbage.

Vi anbefaler, at du sender varen retur i den originale emballage. Hvis den originale emballage mangler, kan det muligvis medføre en værdiforringelse af varen.

Tilbagebetaling af købsbeløbet

Hvis du fortryder dit køb, får du dine penge tilbage. Hvis varen er værdiforringet, fratrækker vi det beløb, du hæfter for.

Vi refunderer alle betalinger modtaget fra dig, dog ikke leveringsomkostninger (det gælder dog ikke ekstra leveringsomkostninger i de tilfælde, hvor du har valgt en anden leveringsform, end den billigste form for standardlevering, som vi tilbyder), senest 14 dage fra den dag, hvor vi har modtaget din besked om, at du vil fortryde aftalen. Vi tilbagefører pengene med samme betalingsmiddel, som du benyttede ved købet, medmindre vi har aftalt andet.

Vi kan tilbageholde betalingen indtil vi har modtaget varen, med mindre du sender os dokumentation for at have returneret den.

Varen sendes til:
VELORBIS ApS
Horsekær 8
DK-2765 Smørum
CVR Nr. DK-39231581
T: +45 38 11 22 77

Du kan også fortryde købet ved at give os besked og, kun imod forudgående aftale, aflevere varen personligt på ovenstående adresse.

Specielt omkring farvevalg

Pulverfarverne som kan vælges ved at designe egen cykel kan afvige en del fra din computerskærm / printer til cyklens virkelige farve. Vi opfordrer derfor alle, som ikke vælger en standard sort eller hvid cykel, til at at besøge vores showroom på Frederiksberg eller et af vores serviceværksteder. Kan du mod forventning ikke se farveudvalget hos vores serviceværksteder, skal du kontakte Velorbis. Du er selv ansvarlig for, at farvekoden er den rigtige, som du ønsker. Du kan læse mere om skalaen her: www.ral-farben.de

Batteriet til vores elcykler er indpakket i en ORACAL folie og er ikke pulverlakeret som cyklen, da dette ikke er muligt. Da der er færre foliefarver til rådighed til indpakning af batteriet sammenlignet med de over 200 pulverlakeringsfarver vi farver cyklerne i, kan der være små farvevariationer mellem din(e) valgte cykelstelfarve(r) og batterifarven. Vi er dog sikre på, at du kan finde en elegant batterifarve, der smukt supplerer en eller flere af din cykels farver. Hvis du gerne vil se, hvordan din valgte batterifarve matcher cykelrammefarven, er du velkommen til at kontakte os, og vi sender dig et billede af de to farver til godkendelse.

Reklamationsret

Når du handler hos os som forbruger, gælder købelovens regler for varekøb. Det betyder, at du har reklamationsret i 24 måneder. Kontakt os inden du sender varen. Hvis din reklamation er berettiget, betyder det, at du enten kan få varen repareret, ombyttet, pengene tilbage eller et afslag i prisen, afhængig af den konkrete situation.

Du skal reklamere inden for ”rimelig tid” efter, at du har opdaget fejlen. Hvis du reklamerer inden for to måneder efter, at fejlen er opdaget, vil reklamationen altid være rettidig. Er reklamationen berettiget, refunderer vi dine (rimelige) fragtomkostninger. Varen skal altid sendes tilbage i forsvarlig emballage. Husk også at få en kvittering for afsendelse, så vi kan tilbagebetale dine fragtomkostninger.

Varen sendes til:
VELORBIS ApS
Horsekær 8
DK-2765 Smørum
CVR Nr. DK-39231581
T: +45 38 11 22 77
info@velorbis.dk

Vi modtager kun pakker, som sendes direkte til adressen. Når du returnerer varen, bedes du vedlægge en detaljeret beskrivelse af problemet.

Klageadgang

Hvis du som forbruger vil klage over dit køb, skal du kontakte info@velorbis.com. Hvis det ikke lykkes os at finde en løsning, kan du sende en klage til Nævnenes Hus, Toldboden 2, 8800 Viborg via Klageportalen for Nævnenes Hus.

For at kunne klage, skal varen eller ydelsen, som du vil klage over, have kostet mindst 1.110 kr. og højst 100.000 kr. For klager over tøj og sko skal prisen dog have været mindst 720 kr. Det koster et gebyr at få klagen behandlet.

Når du handler på en e-mærket webshop, kan du gratis få behandlet din sag – uanset beløbets størrelse. Læs mere her.

Har du bopæl i et andet EU-land end Danmark, kan du klage til EU-Kommissionens klageportal her – http://ec.europa.eu/odr

Handelsbetingelserne er senest opdateret d. 10.06.2022

 

Persondatapolitik

Vi har brug for følgende oplysninger, når du handler hos os:
Navn, adresse, tlf.nr. og mailadresse.

Vi registrerer og videregiver de personoplysninger, som er nødvendige for at kunne levere varen til dig.

Personoplysningerne registreres hos Velorbis ApS og opbevares i fem år, hvorefter oplysningerne slettes. Vi samarbejder herudover med en række andre virksomheder, som opbevarer og behandler data. Virksomhederne behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke bruge dem til egne formål.

Vi samarbejder kun med databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse. Den dataansvarlige på velorbis.dk er Velorbis ApS.

Du har ret til at få oplyst, hvilke oplysninger vi behandler om dig. Hvis du mener, at oplysningerne er unøjagtige, har du ret til at få dem rettet. I nogle tilfælde har vi pligt til at slette dine persondata, hvis du beder om det. Det kan f.eks. være hvis dine data ikke længere er nødvendige i forhold til det formål, som vi skulle bruge dem til. Du kan også kontakte os, hvis du mener, at dine persondata bliver behandlet i strid med lovgivningen. Du kan skrive til os på info@velorbis.com

 

—————————————————————————————— —————————————-

STANDARDFORTRYDELSESFORMULAR

(Denne formular udfyldes og returneres kun, hvis fortrydelsesretten gøres gældende)

Til:

VELORBIS ApS
Peter Bangs Vej 59
DK-2000 Frederiksberg
CVR Nr. DK-39231581
T: +45 38 11 22 77
info@velorbis.com

Jeg meddeler herved, at jeg ønsker at gøre fortrydelsesretten gældende i forbindelse med min købsaftale om følgende varer/tjenesteydelser:
______________________________ ______________________________ ______________________

Bestilt den: ______________________________ _ Modtaget den: ______________________________ _

Forbrugerens navn: ______________________________ ______________________________ __________

Forbrugerens adresse: ______________________________ ______________________________ _______

Forbrugerens underskrift: ______________________________ ___________ Dato: _________________
(kun hvis formularens indhold meddeles på papir)

—————————————————————————————— —————————————-

BETINGELSER FOR ERHVERVSKØB

Der er følgende fravigelse fra forbrugerkøb til erhvervskøb:

Levering:
I erhvervskøb har kunden undersøgelsespligt, hvorfor kunden straks må undersøge varen for fejl og mangler.

Fortrydelsesret:
Der ydes ingen fortrydelsesret på erhvervskøb.

Reklamationsret:
Du skal reklamere straks efter at du har opdaget en eventuel reklamation. Du har 12 måneders reklamationsret.